ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «καυτά» ερωτήματα που… άναψαν τα αίματα στη Βουλή

Δεν ήταν μόνο τα θέματα της ασφάλειας που απασχόλησαν την αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Οι δυο αρχηγoί έθεσαν σειρά ερωτημάτων με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα «Εγω πριν κατέβω από το βήμα θα σας θέσω μια πραγματικά επίκαιρη ερώτηση. Και όχι προκάτ από τα φιλικά δελτία ειδήσεων.

 Τι ακριβώς πήγατε να κάνετε στην Γερμανία λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Τι συζητήσατε πίσω από κλειστές πόρτες με τον κ. Σόιμπλε; Ούτε μια φωτογραφία δεν βγάλατε. Στον κ. Σόιμπλε είχατε 75 λεπτά να παρουσιάσετε την πρότασή σας για έξοδο από την κρίση. Σε εμάς δεν είχατε; Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος. Δεν θα σας βγει σε καλό» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Συμφωνείτε με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μέτρα 4 δισ μετά το τέλος του προγράμματος; Αναγνωρίζετε ή όχι την θετική πορεία της οικονομίας και την Κομισιόν και της Eurostat; Η ταυτίζεστε με τις θέσεις του ΔΝΤ; Επιμένετε ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η κυβέρνηση; Αυτά είναι επίκαιρα ερωτήματα και περιμένουμε ευθείς και καθαρές απαντήσεις από εσάς και όχι συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες και κριτική εκ του ασφαλούς», είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

«Κύριε Τσίπρα με εγκαλέσατε γιατί σας έκανα μια επίκαιρη ερώτηση την οποία δεν θεωρήσατε και τόσο επίκαιρη. έχετε δίκιο σε έναν βαθμό. Όμως ο πρώτος που έπρεπε να ασχολείται με την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι ο υπουργός σας που βρήκε τον χρόνο να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε σουίτα μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας. Να είστε πιο προσεκτικός όταν κατηγορείτε κάποιους για εκλεκτικές συγγένειες με παράγοντες του ποδοσφαίρου» είπε παίρνοντας το λόγο ο κ.Μητσοτάκης.

«Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι αναφερθήκατε στην συνάντησή μου με τον κ. Σόιμπλε και την είπατε μυστική. Μυστική ήταν η δική σας συνάντηση με την Ρότσιλντ κύριε Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός παίρνει το αεροπλάνο του και πάει στο Παρίσι, ανακοινώνει την συνάντηση αφού έχει μάθει το Πανελλήνιο ότι έχει γίνει. Ποιούς είδατε; Γιατί δεν θα συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες; Αυτό είναι το μυστικό ταξίδι για το οποίο πρέπει να απαντήσετε» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.