LIFESTYLE

«Έσβησε» ο παππούς του «Παρά Πέντε»…

«Εσβησε» την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 77 ετών μια εμβληματική φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος.

Αν και στο νεότερο κοινό έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στη σειρά «Παρά Πέντε», όπου είχε υποδυθεί απολαυστικά έναν πονηρό παππού, τον Χαράλαμπο, ο οποίος φλέρταρε την τηλεοπτική Ζουμπουλία, κατά κόσμον Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, ο δημοφιλής καλλιτέχνης είχε διαγράψει μια μεγάλη και αξιόλογη πορεία στο σανίδι, στο σινεμά και στην τηλεόραση.

Ο Βασίλης Τσάγκλος είχε παίξει σε πολλές από τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, όπως τα φιλμ «Μέρες του 36», «Θίασος» και «Ταξίδι στα Κύθηρα», αλλά και στην αξέχαστη ταινία του 1970, τον «Αστραπόγιαννο», με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κούρκουλο. Σημαντική ήταν η παρουσία του και στη μικρή οθόνη, όπου κράτησε μικρούς μεν αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους σε σειρές όπως «Οι φωτογράφοι» (1998), «Αν θυμηθείς το όνειρό μου» (2003) αλλά και στις «Θανάσιμες πεθερές» του 2004.

Καμάρι του ηθοποιού, που γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου του 1939, ήταν το Δημοτικό Θέατρο του Μαραθώνα, το οποίο άρχισε τις δραστηριότητές του με δική του προτροπή και καθοδήγηση το 1989. Ο Τσάγκλος δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα του ΔΗΘΕΜΑ, δίδαξε, σκηνοθέτησε και έβαλε τον θεμέλιο λίθο για τη σύστασή του ως νομικού προσώπου. Μάλιστα προς τιμήν του το θερινό θέατρο του δήμου έχει πάρει το όνομά του. Οι συντελεστές και τα μέλη του θεάτρου «αποχαιρέτησαν» τον δάσκαλό τους με ένα συγκινητικό μήνυμα στον λογαριασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα το Δημοτικό Θέατρο πενθεί. Ο δάσκαλος και ιδρυτής του θεάτρου μας έφυγε από τη ζωή. Αγαπημένε μας Δάσκαλε, ευχαριστούμε πολύ» έγραψαν χαρακτηριστικά, κάνοντας γνωστή τη δυσάρεστη είδηση. Η κηδεία του Βασίλη Τσάγκλου θα γίνει τη Δευτέρα στο Νεκροταφείο Ανω Σουλίου, στον Μαραθώνα.