ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει ταπεινωμένος»! Άναψε φωτιές με την συνέντευξή της η Κατερίνα Μάρκου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει ταπεινωμένος και ένοχος. Δεν συμβιβάζομαι με τίποτε άλλο», δήλωσε η Κατερίνα Μάρκου σε συνέντευξή της και λίγο μετά έκανε γνωστό ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά, σχολίασε πως «Περιμένω λοιπόν πρωτοβουλίες και εξελίξεις στην κατεύθυνση αυτή, που επιπλέον να ενοποιούν και τον ευρύτερο χώρο του Κέντρου. Να πω τώρα ότι εσχάτως με έχουν κάπως ξενίσει δηλώσεις, μεμονωμένων πάντως, στελεχών της ΔΗ.ΣΥ. σχετικά με την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. Να το πω καθαρά: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει ταπεινωμένος και ένοχος. Δεν συμβιβάζομαι με τίποτε άλλο».

Στην ερώτηση εάν θα συνεργαζόταν με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, απάντησε πως «στην περίπτωση που η στροφή στο πολιτικό Κέντρο είναι πραγματική και η χώρα είναι ένα βήμα πριν από τον γκρεμό. Εκεί πρέπει όλες ο δημοκρατικές δυνάμεις να διώξουν τους εκτροπείς! Αλλά να έρθω και πάλι στη στροφή στο Κέντρο. Οι διακηρύξεις του, τα κείμενά του, είναι καθαρά κεντροπροοδευτικά. Από την άλλη, όμως, στην πράξη πρέπει να γίνει κάτι χειροπιαστό. Αν ζούσα στη Γαλλία, θα ήμουν με τον Εμανουέλ Μακρόν!

Ερωτώμενη στη συνέχεια εάν το «καμπανάκι» της μητρότητας έχει χτυπήσει για την ίδια, απάντησε πως «Προσπάθησα, να πω την αλήθεια, να υιοθετήσω ένα από τα ασυνόδευτα παιδιά που ήρθαν στη χώρα μας ως προσφυγόπουλα, αλλά η νομοθεσία είναι πολύ δύσκολη και περίπλοκη. Δεν ευνοείται η άγαμη «μητέρα» στα θέματα αυτά – προσωπικά, πιστεύω κακώς. Είναι καμιά φορά άδικο να απαιτείται ο θεσμός του επίσημου γάμου για να δίνεται η δυνατότητα σε μια γυναίκα ή και άντρα να αποσπάσει ένα παιδί από το αδιέξοδο της δύσκολης ζωής των ασύλων».