ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτή είναι είδηση: Το Υπουργείο Οικονομικών θέλει ο Λεβέντης!

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, μίλησε τη Δευτέρα στο Kontra Chanel. Και απαντώντας σχετικά με το τι θα ήθελε για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας –ένα υποθετικό σενάριο αλλά πλέον τίποτα δεν είναι απίθανο σε αυτή τη ζωή– απάντησε το υπουργείο Οικονομικών, θέλει τρόπον τινά να γίνει ο νέος τσάρος της Οικονομίας στη θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Ο κ. Λεβέντης βέβαια έχει ζητήσει πολλές φορές κυβέρνηση οικουμενική δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ενώ παράλληλα έχει αποκλείσει τη συμμετοχή του κόμματός του σε ένα σχήμα μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα επειδή ποτέ δεν ξέρεις και σε ένα «μελλοντικό σενάριο» είπε χαρακτηριστικά ότι «το Οικονομικών είναι ένα υπουργείο το οποίο θα ζητούσαμε», σημειώνοντας ότι «η πείρα μου επειδή είμαι άνθρωπος της πιάτσας, είναι μόνο για το υπουργείο Οικονομικών».

Εξήγησε δε ότι ως υπουργός Οικονομικών «δεν θα έκανα λάθη δηλαδή να παίρνω μέτρα για να πειραματιστώ. Εγώ θα έπαιρνα ένα μέτρο για να φέρω επενδύσεις. Αυτοί εδώ τι κάνουν, βάζουν ένα μέτρο για να δουν πώς θα λειτουργήσει», προσέθεσε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ πήραν «εύκολα» υπουργεία. «Πήρε ο Καμμένος το Αμύνης… τι είναι; Μόνο αν γίνει πόλεμος έχεις ευθύνη» είπε και συμπλήρωσε ότι στο Οικονομικών «παίζεις κορώνα γράμματα τη ζωή σου, είναι το στοίχημα για να βγει η χώρα από την κρίση. Διαλέγοντας λοιπόν ένα δύσκολο πόστο, σημαίνει ότι πιστεύουμε στον εαυτό μας, ότι έχουμε κάποιες σκέψεις συγκεκριμένες για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».