ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ιάπωνες πηγαίνουν στη δουλειά ντυμένοι… νίντζα!

Σίγουρα δεν είναι και το πιο συνηθισμένο θέαμα να πηγαίνεις το πρωί στη δουλειά σου και να περιτριγυρίζεσαι από νίντζα. Για τους Ιάπωνες ωστόσο στην πόλη Κόκα είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου.

Στις 22 Φεβρουαρίου οι Ιάπωνες γιορτάζουν την Ημέρα Νίντζα. Κάθε χρόνο λοιπόν τη συγκεκριμένη ημέρα οι Ιάπωνες υπάλληλοι σε τουριστικό γραφείο της Κόκα φορούν την παραδοσιακή στολή «shozoku» για να συμμετάσχουν στην ετήσια εκδήλωση και ντύνονται όπως οι περίφημοι πολεμιστές.

Και εμείς μπορεί να μη γνωρίζαμε ότι υπάρχει Ημέρα Νίντζα στην Ιαπωνία, το RT ωστόσο «τρύπωσε» στις εγκαταστάσεις του εν λόγω τουριστικού γραφείου και εξασφάλισε πλάνα με τις προετοιμασίες, λίγες ημέρες πριν την επίσημη εκδήλωση.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για έναν νίντζα είναι να μπορεί να διαχειρίζεται εύκολα τις πληροφορίες. Δεδομένου ότι εργαζόμαστε στον τομέα του τουρισμού είναι εξίσου πολύ σημαντικό γι' εμάς να μπορούμε να δίνουμε τις κατάλληλες πληροφορίες για τα κορυφαία αξιοθέατα», είπε στο RT, o Τατσούγια Μακίνο, υπάλληλος του τουριστικού γραφείου.