ΥΓΕΙΑ

Ασκήσεις που ανακουφίζουν από πόνους της μέσης

Μία από τις κυριότερες αιτίες που μας περιορίζει από τις καθημερινές μας δραστηριότητες και επομένως, μας καθιστά λιγότερο παραγωγικούς, είναι ο πόνος στην μέση. Εκτός από τον ενοχλητικό αυτόν πόνο, τα συμπτώματα αφορούν, επίσης, σε μούδιασμα και μυϊκή αδυναμία. 

– Ξάπλωσε στο πάτωμα, με την πλάτη να ακουμπά στο έδαφος, και λύγισέ τα γόνατά σου στις 90 μοίρες ακουμπώντας τα σε μία καρέκλα. Φρόντισε οι γοφοί σου να είναι και αυτοί σε ορθή γωνία με το υπόλοιπο σώμα. Μείνε σε αυτή τη θέση για 15 λεπτά. Ιδανική για τους πιο συνηθισμένους πόνους μέσης. Έχουν ως στόχο να ξεκουράσουν τους μυς της σπονδυλικής στήλης και τα ισχία.

– Ξαπλώνετε ανάσκελα με τέτοιο τρόπο, ώστε τα πόδια να είναι λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν στο πάτωμα. Κρατώντας τα χέρια σας τεντωμένα δεξιά και αριστερά του κορμού, εισπνέετε και στην εκπνοή σηκώνετε το αριστερό πόδι, λυγισμένο προς το στήθος. Μένετε σε αυτή τη στάση για 3 δευτερόλεπτα και χαλαρώνετε. Κατόπιν, κάνετε 5 επαναλήψεις για κάθε πόδι.

– Ξαπλώνετε ανάσκελα με τα πόδια σας λυγισμένα προς το στήθος και ανοίγετε τα χέρια σας στο πλάι έτσι, ώστε να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας. Εισπνέετε και κατόπιν, εκπνέετε κατεβάζοντας συγχρόνως, τα δυο πόδια μαζί προς τα δεξιά, φροντίζοντας να κρατάτε τους ώμους σας σταθερούς στο πάτωμα. Μένετε σε αυτήν τη στάση για 5 δευτερόλεπτα και αλλάζετε μεριά. Έπειτα, κάνετε 5 επαναλήψεις.