ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα! Είμαστε στον αυτόματο πιλότο

«Η κυβέρνηση πήρε απόφαση και έδωσε ό,τι ήθελαν στην ουσία τους οι θεσμοί. Αυτό σημαίνει ότι 1, 4 εκ. συνταξιούχοι από το 2019 θα υποστούν και πάλι κόψιμο των συντάξεων, κατά 20% μεσοσταθμικά», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 σχολιάζοντας τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup.

 

 

 

«Φτάνουν σε σημείο που δεν αντέχει πια ο Έλληνας συνταξιούχος. Ενώ δεν έχουμε κάνει τίποτα για την ακρίβεια, είναι ντροπή να ανεβάζουμε την ύφεση με τις περικοπές αυτές».

Παρατήρησε δε πως «το χειρότερο είναι ότι το κόψιμο των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων και το κόψιμο των μισθών μέσω της μείωσης του αφορολογήτου, η κυβέρνηση τα βαφτίζει διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή συμφωνεί με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες λογικές».

«Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει τώρα και θα κληροδοτήσει στο μέλλον την υλοποίηση των μέτρων στην επόμενη κυβέρνηση. Κλειδώνοντας τον στόχο για 3,5% πλεόνασμα τα επόμενα χρόνια, παραδώσαμε και τους όποιους δημοσιονομικούς ελιγμούς μέχρι το 2027. Δεν υπάρχει πια ελληνική κυβέρνηση. Ουσιαστικά η χώρα δεν κυβερνάται, βρίσκεται σε αυτόματο πιλότο».

«Ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στα πλαίσια των συμφωνιών που έχει κάνει, αλλά και στην ρητορική του όλο το προηγούμενο διάστημα. Εξακολουθεί να έχει αυταπάτες ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι».

Ερωτηθείς τέλος για τη συνάντηση που είχε πριν λίγες μέρες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  κ. Γιούνκερ στη Διάσκεψη του Μονάχου σημείωσε: «είχαμε μια  εκτενή συνομιλία και μου είπε ότι η Ελλάδα δε μπορεί να συνεχίσει σε αυτή τη λογική της λιτότητας. Πρέπει να κάνουμε κάτι να τη βοηθήσουμε. Αυτό του είπα και εγώ. Συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε».