ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ προς ΕΣΡ: «Να μην προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών»

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην απαντητική επιστολή του κόμματος προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αναφέρει ότι η διαδικασία της αδειοδότησης δεν πρέπει να προχωρήσει με τον νόμο Παππά (4339/2015), καθώς εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδόσεις αποφάσεων σε αιτήσεις ακυρώσεως, που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου.

 

 

 

Ως συνέπεια, υπογραμμίζεται στην απαντητική επιστολή της ΝΔ την οποία υπογράφει ο κ. Μητσοτάκης, υπάρχει η περίπτωση να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα μιας τυχόν νέας διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, πλήττοντας το κύρος της Αρχής. Η ΝΔ στην απαντητική της επιστολή προς το ΕΣΡ, επισυνάπτει πρόταση νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Εξάλλου η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών «απειλείται» και από μια άλλη κατεύθυνση, καθώς τα μέλη του Συμβουλίου διαμαρτύρονται για μειώσεις στις απολαβές τους. Μάλιστα χθες, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΕΣΡ ως μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας.

 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ