ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλαούρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια τακτική ήττα

Για συμφωνία συμβιβασμού έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, ο οποίος τόνισε ότι με το τρίτο μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια τακτική ήττα.
«Εμείς ξεκινήσαμε διαφορετικά, ότι δεν θα υποταχθούμε στο Μνημόνιο. Δώσαμε μια μεγάλη μάχη, τη μάχη αυτή τη χάσαμε, δεν την κερδίσαμε. Στην ιστορία συμβαίνουν αυτά, δίνεις μάχες, τις κερδίζεις. Το θέμα είναι να μη χάσουμε τον πόλεμο. Στρατηγική ήττα να μην υποστούμε. Υπεστήκαμε μια τακτική ήττα», τόνισε ο Μάκης Μπαλαούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα μέτρα, εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν βουλευτές που θα αρνηθούν να ψηφίσουν τα μέτρα, τα οποία θα οριστικοποιηθούν από τις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, τα οποία επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά την Καθαρά Δευτέρα. Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη συμφωνία στο Eurogroup έντιμη και προωθητική, είπε. Σημείωσε δε ότι οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές και εκτός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα θα τεθούν και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
«Μπήκαμε σε έναν συμβιβασμό» παραδέχτηκε ο Μάκης Μπαλαούρας, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο αυτό «σας παίρνω 100 ευρώ και σας δίνω άλλα 100» το οποίο θα γίνει αυτόματα και μοιραία «άλλοι θα ευνοηθούν λιγότερο κι άλλοι πολύ λιγότερο». Υποστήριξε δε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είχε πει ποτέ πως η προνομοθέτηση είναι αντισυνταγματική. «Δεν θα είναι νομοθετικές ρυθμίσεις υπό αίρεση, αυτό δεν μπορεί να γίνει συνταγματικά», είπε. «Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς και οι συμβιβασμοί έχουν και θετικές και αρνητικές πλευρές», επεσήμανε.
Ο Μάκης Μπαλαούρας αναφέρθηκε και στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ: «Πριν γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 είχα γράψει δύο άρθρα που έλεγαν ότι δεν έχουμε σχέση με τους ΑΝΕΛ. Η συνεργασία προέκυψε από ανάγκη αλλά τη συνεργασία τη θεωρώ πάρα πολύ καλή, βουλευτές των ΑΝΕΛ στηρίζουν πολλά πράγματα και κάνουν και διορθωτικές κινήσεις».