ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Ανδρέας Κουτσούμπας ορκίστηκε στη θέση του Βαγγέλη Μπασιάκου

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή στη μνήμη του εκλιπόντος βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, Ευάγγελου Μπασιάκου.

 

 

 

Στο πολιτικό μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε με κατάμεστη την αίθουσα της Ολομέλειας από βουλευτές όλων των κομμάτων και παρουσία της γυναίκας και της αδελφής του, που το παρακολούθησαν από τα έδρανα των κρατικών λειτουργών, όλοι οι ομιλητές εστίασαν στο πολιτικό ήθος και την εντιμότητα του Ευάγγελου Μπασιάκου.

«Ο Ευάγγελος Μπασιάκος κόσμησε τα βουλευτικά έδρανα με ευθύνη και εντιμότητα για 25 χρόνια», τόνισε ο προεδρεύων του Σώματος και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Διακρίναμε την πολιτική και επιστημονική του τεκμηρίωση» σημείωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

 

«Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει», ανέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Σαχινίδης.

Στην προσωπική φιλία που είχε με τον Ευάγγελο Μπασιάκο εστίασε, εμφανώς συγκινημένος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν περίμενα να πάρω το λόγο για να αποχαιρετήσω ένα φίλο μου που έφυγε τόσο ξαφνικά και απροσδόκητα. Αφήνει πίσω του μια μακρά κληρονομιά και οι συνάδελφοι του στη ΝΔ θα πρέπει να νιώθουν σήμερα φτωχότεροι», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, τόνισε ότι ο Ευάγγελος Μπασιάκος προέβαλε τις απόψεις του από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, δείχνοντας ανοιχτός για συζήτηση στις διαφορετικές θέσεις και συμβάλλοντας με πολιτικούς όρους στην αντιπαράθεση.

Για ευπατρίδη πολιτικό που τίμησε τη Βουλή με το ήθος και την διαλλακτικότητα του, έκανε λόγο ο Ζ' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, ενώ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε «στην επιστημονική και πολιτική του ικανότητα»,

«Απέδειξε ότι ήταν άνθρωπος της αξίας και όχι της επιτυχίας και αυτό ήταν το μεγάλο αξίωμα του», σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης. Στην θέση Ευάγγελου Μπασιάκου ορκίστηκε ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας.