ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Μανιός: Δεν ψηφίζω μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός επανέλαβε σήμερα πως δεν προτίθεται να ψηφίσει στη Βουλή μέτρα που θα φέρουν επιπλέον λιτότητα.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχτεί να ψηφίσει μέτρα μέτρα όπως μείωση του αφορολόγητου, περικοπές στις συντάξεις και ομαδικές απολύσεις.
«Το ΔΝΤ επιμένει σε μια γραμμή που είναι ατελέσφορη και δεν μπορεί να υπάρξει για δυο λόγους: Δεν μιλάνε για απομείωση του ελληνικού χρέους αυτοί δεν θέλουν να το ακούνε καν, και το δεύτερο είναι ένα άλλο σκέλος που δεν θέλει να ακούει η Ελλάδα, να μειωθεί το αφορολόγητο. Άρα πιθανότερο είναι να συμμετάσχει το ΔΝΤ ως παρατηρητής παρά την επιμονή της Γερμανίας να είναι στο πρόγραμμα αλλά υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να είναι στο πρόγραμμα».
Αναφερόμενος στις συζητήσεις για περικοπές συντάξεων, μειώσεις αφορολόγητου ή απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, ο κ. Μανιός επισημαίνει: «Δεν συμφωνήθηκαν μέτρα, μειώσεις στο αφορολόγητο κλπ. Το τι θα έρθει εμείς δεν έχουμε εικόνα, έχουμε την εικόνα την επίσημη να βγαίνει ο Ντάισελμπλουμ και να λέει πως είμαστε σε καλό δρόμο. Μείωση στις συντάξεις, ή άλλο, είναι πακέτο λιτότητας. Άρα αυτό δεν μπορεί να υπάρχει γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί από την ελληνική κυβέρνηση. Αν προσδοκούν να έρθει μια άλλη κυβέρνηση να τα ψηφίσει τότε ας αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους».