ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να είμαστε προετοιμασμένοι για τη διάλυση της Ευρώπης» δήλωσε η Τζάκρη

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη μίλησε, μεταξύ άλλων, στο ραδιόφωνο του «Alpha», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.

Η κ. Τζάκρη σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «παρακολουθούμε τη διάλυση της Ευρώπης σε αργή κίνηση», και τόνισε ότι «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», επισημαίνοντας ότι αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι διατεθειμένες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με την αλληλεγγύη, ενώ και το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη, με τις ανά χώρα εκλογικές αναμετρήσεις, δεν «δείχνει» προς την κατεύθυνση της ενότητας.

«Θα πρέπει να έχουμε σχέδιο για το τι θα συμβεί στην περίπτωση αυτή. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε αυτό το ενδεχόμενο, τι θα κάνουμε σε αυτή την περίπτωση», τόνισε η κ. Τζάκρη, μιλώντας για τον κίνδυνο να βρεθούμε μπροστά σε μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων ή μία Ευρώπη διαλυμένη τελείως στο θέμα της νομισματικής πολιτικής.

«Θα πρέπει ως χώρα, ως πολιτικό σύστημα, ως πολίτες, να ανοίξουμε το δημόσιο διάλογο για το τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να επιστρέψουμε σε κάποιο εθνικό νόμισμα, η κ. Τζάκρη επανέλαβε ότι «πρέπει να συνυπολογίσουμε όλα τα ενδεχόμενα», ενώ απαντώντας στο «εάν η δραχμή δεν πρέπει να είναι ταμπού» σημείωσε ότι «το θέμα η δραχμή. Είναι το τι κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση ως πολιτεία μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει με πρωτοβουλία άλλων μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων ακόμη και στο θέμα της νομισματικής πολιτικής».

Η κ. Τζάκρη μίλησε και για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα κλείσει, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «Δεν μπορώ να πω ότι θα ψηφίσω ό,τι έρθει, κανείς δεν μπορεί να το πει».