ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Φίλης – Ανατροπές ξεκαθάρισματα και ανοίγματα

«Εγώ είμαι σάρκα εκ της σαρκός της κυβέρνησης και δεν είμαι σαρκοφάγος. Είμαι φανατικά φιλοκυβερνητικός βουλευτής και ο στόχος της ερώτησης ήταν να ανοίξει ένας διάλογος» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στους διαδρόμους της Βουλής ο Νίκος Φίλης.

Για την ερώτηση των 14 βουλευτών για τα εξοπλιστικα ο πρώην υπουργός είπε πως «αυτό ήταν ένα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι αναγκαία να ανοίξει τώρα αυτή η συζήτηση».

Σε ερώτηση για την συμφωνία, δήλωσε πως όταν αυτή θα έρθει θα είναι τέτοια που θα ψηφισθεί. «Δεν θα γίνει αποδεκτή η μείωση, το κόψιμο συντάξεων με αντιστάθμισμα την μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις που ζητάει η Γερμανία. Αυτό σας το λέω δεν θα έρθει. Η κυβέρνηση δεν θα το δεχθεί».

Για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είπε: «Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν αναγκαία η δική μου πρόταση αφορά μια συνεργασία για την μετα μνημονιο – αντιμνημόνιο εποχή όταν θα επέλθει η πολιτική κανονικότητα. Η πρότασή μου αφορά στρατηγική συνεργασία και όχι συγκυριακή μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων όπως σε όλο τον κόσμο».