ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Πρότυπο κράτους η… Βενεζουέλα!

Πρότυπο κράτους αποτελεί για τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη το καθεστώς της Βενεζουέλας, αρνούμενος να αποδεχθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της ζει υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανέχειας.  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής, "έπλεξε" το εγκώμιο των Τσάβες και Μαδούρο, φθάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5% και η ακραία φτώχεια στο 5% του πληθυσμού. Προς αποκατάσταση μάλιστα, της αλήθειας ανέφερε ότι «ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει τη χώρα ελεύθερη από την πείνα».  

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά:  

« Έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες. Ακούστε κάτι άλλο. Το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το  30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού. Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Μάλιστα, το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…»