ΔΙΕΘΝΗ

Δεν φαντάζεστε ποιον βράβευσε η βασίλισσα Ελισάβετ! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Τον άνθρωπο που χρόνια τώρα φροντίζει να είναι περιποιημένη σε κάθε δημόσια εμφάνισή της, τον 55χρονο κομμωτή της, βράβευσε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Πρόκειται για τον Ίαν Καρμάικλ, ο οποίος επί 19 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της, χωρίς ποτέ να αφήσει να διαρρεύσουν στα μέσα ενημέρωσης πληροφορίες για την βασίλισσα. Ο 55χρονος κομμωτής, που στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ «είναι η αγαπημένη του πελάτισσα και έχει υπέροχα μαλλιά», χτενίζει την «αειθαλή» Ελισάβετ δύο φορές την εβδομάδα και την ακολουθεί σε όλες τις κατοικίες της εντός της χώρας αλλά και στα ταξίδια της στο εξωτερικό.


Η βασίλισσα Ελισάβετ θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη της στον έμπιστο κομμωτή της, την Πέμπτη τον βράβευσε σε τελετή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και τον έχρισε μέλος του Βασιλικού Βικτοριανού Τάγματος, το οποίο δημιουργήθηκε το 1896 από την βασίλισσα Βικτωρία και έχει πέντε βαθμίδες, που αντιπροσωπεύουν ισάριθμα επίπεδα υπηρεσιών στον θεσμό της μοναρχίας. 

Ο βασιλικός κομμωτής δεν παρέχει τις υπηρεσίες του μόνο στην Ελισάβετ, αλλά και σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο ίδιος, επιμελήθηκε τα χτενίσματα αρκετών γαλαζοαίματων στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον καθώς και στον γάμο της κόρης της πριγκίπισσας Άννας, της Ζάρα Φίλιπς, που το 2011 παντρεύτηκε τον παίκτη του ράγκμπι Μάικ Τίνταλ.