ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας σε Hot Spot μετά από τραυματισμό εργαζόμενης

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο hot spot της ΒΙΑΛ, στη Χίο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στη συνάδελφό τους που τραυματίσθηκε χθες σε τροχαίο στην περιοχή Γρου.

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για εργατικό ατύχημα, επαναφέροντας το θέμα της ασφαλούς μετακίνησής τους από και προς το Hot Spot του νησιού και καλώντας τη «δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΒΙΑΛ να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογούν ως εργοδότες και να πάρουν όλα τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους της δουλειάς καθώς και στη μετακίνησή».
Η 44χρονη, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της, μεταφέρθηκε περί τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης με C130 στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, τελικά, όπου χειρουργήθηκε και παραμένει νοσηλευόμενη.

Η πλήρης ανακοίνωση των εργαζομένων:
Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «ο σοβαρός τραυματισμός της συναδέλφου μας πρόκειται ξεκάθαρα για εργατικό ατύχημα που αναδεικνύει το πρόβλημα της μετακίνησής μας από και προς το χώρο εργασίας μας. Υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ των κανόνων ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζονται και στο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΒΙΑΛ οφείλει να αναλάβει την ευθύνη που τους αναλογούν ως εργοδότες και να πάρουν όλα τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους της δουλειάς καθώς και στη μετακίνησή μας, διεκδικώντας τους απαραίτητους πόρους από το κράτος. Τους καλούμε να συνδράμουν με όλα τα μέσα στη συνάδελφο και την οικογένειά της.
Να είμαστε οι εργαζόμενοι μια γροθιά, να απαντήσουμε στην πολιτική που σακατεύει τα δικαιώματα και τις ζωές μας.
Αρκετοί συνάδελφοι γίναμε μάρτυρες του σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος της συναδέλφου μας και είμαστε πολύ επηρεασμένοι, ταραγμένοι, συγχυσμένοι από την εικόνα της συναδέλφου μας στην άσφαλτο. Το γεγονός θα είχε αποφευχθεί εάν ο δήμος μας είχε αγκαλιάσει και είχε βρει λύση στο πρόβλημα της μετακίνησής μας που εκ το προτέρων είχαμε αιτηθεί σύσσωμοι.
Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας.
Δε διεκδικούμε. Απαιτούμε ασφαλή μετακίνηση από και προς το χώρο της ΒΙΑΛ».