ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα μυστικά για να φαίνεστε ψηλότερες

Ανήκεις στην κατηγορία των petite γυναικών; Θα επιθυμούσες μια ψηλόλιγνη σιλουέτα, ώστε να δείχνουν καλύτερα τα ρούχα πάνω σου;
Συγκεντρώσαμε μερικά στιλιστικά tips για να πάρεις ιδέες διατηρώντας ταυτόχρονα το προσωπικό σου στιλ: Γιατί μην ξεχνάς, το ρούχο πρέπει να το φοράς, όχι να σε φοράει!

V-neck γραμμή

Τόσο τα φορέματα όσο κι οι μπλούζες σ’ αυτήν τη γραμμή είναι σύμμαχοι σου. Το συγκεκριμένο άνοιγμα δίνει την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου ύψους και «τραβάει τα βλέμματα» στο σημείο που επιθυμούμε.

Μονοχρωμία

Προτίμησε τη μονοχρωμία στο ντύσιμο σου. Επίσης τα σκούρα χρώματα είναι ένα ακόμα και για το ύψος.

Μεσάτα παντελόνια (high-waist)

Τα ψηλόμεσα παντελόνια έχουν την ιδιότητα να κάνουν τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα και να δημιουργούν τη ψευδαίσθηση μιας ψηλής γυναίκας.

Flare jeans

Τα παντελόνια που ανοίγουν μετά το γόνατο είναι ό,τι πρέπει για σένα. Το κατάλληλο μήκος είναι αυτό που οριακά σταματάει λίγο πριν το έδαφος.

Ψηλοτάκουνα παπούτσια με χαμηλό Vamp

Το πιο διαδεδομένο tip για να φαινόμαστε ψηλότερες είναι φυσικά τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Με τον τρόπο αυτό άλλωστε φαίνονται και πιο καλλίγραμμα τα πόδια μας. Προσοχή, όμως! Καλό είναι να επιλέγετε παπούτσια με χαμηλό Vamp, ώστε να φαίνεται ακόμα πιο μακρύ το πόδι σας. Vamp ονομάζεται το σημείο του παπουτσιού όπου ξεκινάει να φαίνεται το πόδι. Ιδανικό θα ήταν μάλιστα τα παπούτσια να είναι σε nude απόχρωση.

Super mini

Μια ακόμα επιλογή που έχουν οι μικροκαμωμένες γυναίκες και που είναι πολύ sexy, είναι η επιλογή σε φορέματα ή φούστες που είναι ιδιαίτερα κοντά. Με τον τρόπο αυτό μένει ακάλυπτο μεγαλύτερο μέρος δέρματος και φαίνεται το πόδι μας πιο μακρύ.

Maxi

Αντίθετα μπορείς να επιλέξεις πολύ μακριά φορέματα ή φούστες, καθώς δημιουργούν τη ψευδαίσθηση μιας ψηλόλιγνης σιλουέτας.

Κάθετες ρίγες

Είναι ευρέως γνωστό, τουλάχιστον στον γυναικείο πληθυσμό, πως οι κάθετες ρίγες δείχνουν πιο ψηλή τη σιλουέτα μας, ενώ αντίθετα οι οριζόντιες ρίγες προσθέτουν όγκο.

Pointed παπούτσια

Τα παπούτσια με τη μύτη μπροστά, πέραν του ότι είναι πολύ στη μόδα φέτος, μας κάνουν ακόμα να φαινόμαστε ψηλότερες. Τι περιμένετε λοιπόν; Τολμήστε το.

Μικρές ή μεσαίες τσάντες ώμου

Καλό είναι να αποφεύγεις τις μεγάλες τσάντες ώμου, καθώς θα έχεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς.

Καρέ μαλλιά

Τα μαλλιά στο ύψος του ώμου ή λίγο πιο κάτω, είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Αν έχεις μακριά μαλλιά και δεν είναι στα προσεχή σχέδια σου να τα κόψεις, τότε μπορείς να τα πιάσεις μια ψηλή αλογοουρά.

Πηγή: youweekly.gr