ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα λάθη που κάνεις όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου

Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, για το στέγνωμα των μαλλιών σου χρησιμοποιείς το σεσουάρ. Έχεις μάθει πλέον να το κάνεις μηχανικά και να έχεις ένα safe hairstyle χωρίς να πολύ κόπο. Ωστόσο, συμβαίνει συχνά τα μαλλιά σου να φριζάρουν ή να μην στρώνουν από μία λάθος βουρτσιά. Τότε μάλλον πρέπει να περιμένεις ως το επόμενο λούσιμο για να επανέλθουν τα μαλλιά σου.
Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να κάνεις κάτι λάθος και να μην πετυχαίνεις το αποτέλεσμα που θες όταν στεγνώνεις και χτενίζεις τα μαλλιά σου με σεσουάρ; Κι όμως υπάρχουν κινήσεις που κάνεις ή δεν κάνεις και δεν βοηθούν καθόλου τα μαλλιά σου. Πιο συγκεκριμένα:

– Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι μετά το λούσιμο, τυλίγεις τα μαλλιά σου σε μία πετσέτα. Αυτή η κίνηση είναι που κάνει τα μαλλιά σου να φριζάρουν και θα σε δυσκολέψουν στη συνέχεια. Δεν γίνεται όμως να αφήσεις τα μαλλιά σου να στάζουν, γι' αυτό αντί για πετσέτα χρησιμοποίησε ένα παλιό t-shirt ή απλά ένα βαμβακερό ύφασμα που θα φερθεί καλύτερα στα μαλλιά σου. Προσπάθησε να κάνεις ταμποναριστές κινήσεις και να μην τρίβεις το ύφασμα με τα μαλλιά σου για να μην ηλεκτριστούν και φριζάρουν.

– Αν αφού στραγγίξεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα ξεκινάς αμέσως το στέγνωμα, τότε πρέπει να ξέρεις ότι παραλείπεις ένα σημαντικό κομμάτι. Αφού μπορείς γιατί να μην προετοιμάσεις και να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη θερμότητα; Ένα anti-heat προιόν είναι το πρώτο που πρέπει να βάλεις στα μαλλιά σου, ειδικά να χρησιμοποιείς συχνά σεσουάρ ή άλλα εργαλεία.

– Το βραδινό λούσιμο είναι για πολλές συνήθεια. Ποιά θέλει να θυσιάσει έστω και 10' ύπνου για να λουστεί το πρωί. Αυτή η συνήθεια, λοιπόν, δεν είναι ότι καλύτερο για σένα που χτενίζεσαι με σεσουάρ αφού όταν κοιμάσαι τα μαλλιά σου μπορεί να τσαλακωθούν, να γυρίσουν άτσαλα οι άκρες και προφανώς να μην στρώνουν με τίποτα. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις όμως, φρόντισε να βάλεις μία ενυδατική leave-in κρέμα μαλλιών και ένα σκουφάκι ύπνου, έτσι ώστε να αποφύγεις το φριζάρισμα.

Φαντάζομαι δεν πρέπει να σου πω ότι πρέπει να σταματήσεις το κακό συνήθεια να πιάνεις και να παίζεις με τα μαλλιά σου. Μην ξεχνάς ποτέ το ενυδατικό λαδάκι για τις άκρες σου και όπως έχουμε πει, κοιμάσαι με τα μαλλιά σε πλεξούδες ή σε ένα ψηλό κότσο.