MEDIA

Έρευνα «έκπληξη» για την ΕΡΤ – Μεγάλη αποδοχή των πολιτών στο θεσμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Τη δημοσκόπηση της ALCO για την ανταπόκριση των πολιτών στο περιεχόμενο και στις υπηρεσίες που παρέχει η ΕΡΤ, παρουσίασε απόψε η δημόσια Ραδιοτηλεόραση. 

Σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφηκε μαζική διαφωνία στην απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και θετική ανταπόκριση στην επαναλειτουργία της. Πιο συγκεκριμένα, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση του «μαύρου» στην ΕΡΤ το 2013 και το 59% του κόσμου θεωρεί ότι ήταν σωστή η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το άνοιγμα εκ νέου της δημόσιας τηλεόρασης.
 
Επίσης, ευρύτατη είναι η αποδοχή του κοινού στον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει η ΕΡΤ στην προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, καθώς και στην κάλυψη της ειδησεογραφίας από την Περιφέρεια. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί η αποστασιοποίηση του κοινού απέναντι στην αντικειμενικότητα των δελτίων ειδήσεων, είτε της δημόσιας, είτε της ιδιωτικής τηλεόρασης, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου τα χαρακτήρισε ελλιπή στον τομέα της αντικειμενικότητας.

Η έρευνα γίνεται στο πλαίσιο του μηνιαίου κοινωνικού βαρόμετρου της ALCO, διεξήχθη μεταξύ 18 – 21 Μαρτίου 2017 σε δείγμα 1000 ατόμων από όλη την Ελλάδα.