ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν μπορείτε να διαπραγματευτείτε, είστε εγγενώς ανίκανοι»! Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση

«Δεν μπορείτε να διαπραγματευτείτε, είστε εγγενώς ανίκανοι και επισωρεύετε συνεχώς στη χώρα δυσκολίες», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, ο οποίος, προηγουμένως, κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση της στη διαπραγμάτευση. Ο κ. Τζαβάρας, αιτιολόγησε τη σφοδρή κριτική του περί «εγγενούς ανικανότητας» της κυβέρνησης, λέγοντας πως το μεγάλο πρόβλημά της είναι ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη φιλελεύθερη ιδεολογία, στη λογική της ελεύθερης αγοράς, από την οποία διέπεται το Σύνταγμά μας, με αποτέλεσμα να υποφέρει η ίδια η κοινωνία.

Για τις αναφορές του κ. Παππά ότι οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να απαντήσουν σε ζητήματα που τίθενται εντός της Ευρώπης, ο κ. Τζαβάρας, τόνισε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που επισωρεύει στη χώρα η κυβέρνηση -«και είναι ταυτοχρόνως απρέπεια»- είναι ότι προσπαθεί να πείσει (στην επετειακή εκδήλωση) τους εταίρους πως θα ασκήσει βέτο στο ανακοινωθέν για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚ, «γιατί δήθεν η Ευρώπη δεν σέβεται το κοινωνικό κεκτημένο».

«Αλήθεια τί σημαίνει κοινωνικό κεκτημένο; Μήπως ότι οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, που σας απαιτούν, επιτέλους, να εκσυγχρονίσετε επί το ευρωπαϊκότερον τον νόμο για τον συνδικαλιστικό νόμο; Είναι η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια για να τελειώνουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με τον τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με τον σεβασμό της συλλογικής αυτονομίας; Είναι το να διαχειρίζεστε κατά το δοκούν τα ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής συνοχής;», ρώτησε ο κ. Τζαβάρας τον παριστάμενο υπουργό και πρόσθεσε: «Έλεος. Δεν μπορούμε να ακούμε άλλες ανοησίες, στερημένες νοήματος γνώσης, που τις μηρυκάζετε χωρίς να έχουν κανένα αντίκρισμα με την πραγματικότητα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,υπογράμμισε ότι «σε αυτό το παιχνίδι της κυβέρνησης για την πλήρη κάρπωση της εξουσίας, θα βρει απέναντι όλους τους δημοκράτες της χώρας», διότι -όπως ανέφερε ο κ. Τζαβάρας- «ένα αντιστασιακό μέτωπο μίας φιλελεύθερης δημοκρατίας ογκώνεται καθημερινά και βλέπει ότι τα συνεχώς επαναλαμβανόμενα λόγια -αφήγημα αυτάρκειας και αλαζονείας -δεν έχουν πλέον αντίκρισμα στην πραγματικότητα».

«Το μόνο που κάνουν είναι να είστε κακόφωνοι επαναληπτές ενός μοτίβου πολιτικού λόγου που πλέον οδηγήθηκε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, μαζί με όλα τα άλλα, τα λαϊκίστικα στερεότυπα, από τα οποία υποφέρουν», κατέληξε ο κ. Τζαβάρας.