ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Θρακιώτικος καβουρμάς …Γκίνες!

Θρακιώτικο καβουρμά που διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες παρασκεύασαν στην Ξάνθη επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης, που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης.
Ο καβουρμάς, μήκους 15,1 μέτρων και βάρους 298,3 κιλών, παρασκευάστηκε από τέσσερις επιχειρήσεις (δύο από τον Έβρο και δύο από την Ξάνθη), την περασμένη Τετάρτη, στο κλειστό "Φ. Αμοιρίδης" της Ξάνθης και πρόκειται να μοιραστεί στους επισκέπτες της έκθεσης, την ερχόμενη Κυριακή, οπότε και πέφτει η "αυλαία" της διοργάνωσης.
"Πρόκειται για ένα εξαιρετικό προϊόν όχι μόνο της Ξάνθης αλλά ολόκληρης της Θράκης", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στυλιανός Μωραΐτης, επισημαίνοντας ότι ο καβουρμάς είναι ένα προϊόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές σε όλο τον κόσμο.
Ήδη, την Πέμπτη, σε μια δράση στην οποία συμμετείχαν 11 εστιατόρια της Ξάνθης χρησιμοποιήθηκαν αντίστοιχα σε αριθμό μπαστούνια καβουρμά για την προετοιμασία 34 διαφορετικών συνταγών, που δοκίμασαν περίπου 2.000 άτομα. "Στόχος μας είναι η προώθηση αυτού του μοναδικού προϊόντος και η ανάδειξη των πολλαπλών τρόπων χρήσης του στη μαγειρική", σημείωσε ο κ. Μωραΐτης.