ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφοδος των «ράμπο» σε πίστα της παραλιακής – Τι διαπίστωσαν στον έλεγχο και γιατί κατέσχεσαν 30.000 ευρώ!

Χτες βράδυ, περίπου στις  02.30, οκτώ ελεγκτές της ΑΑΔΕ πήγαν σε μεγάλη παραλιακή πίστα όπου τραγουδούν δύο "πρώτα", μεγάλα ονόματα.

 

 

 

 

Επί δύο ώρες κάθονταν σε καίρια σημεία ώστε να ελέγχουν το ταμείο, τα λουλούδια και ό,τι άλλο έχει σχέση με παραγγελίες και εισπράξεις. Κι αφού επί δύο ολόκληρες ώρες παρακολουθούσαν, όχι μόνο το πρόγραμμα των διάσημων τραγουδιστών, αλλά κυρίως τα ταμεία, στις 04.30 η παρέα συμπληρώθηκε από δικαστικό επιμελητή και αμέσως μετά, άρχισε ο  έλεγχος.

Κοίταξαν ταμειακές μηχανές, βιβλία, παραγγελιοληψίες όπου όλα ήταν σωστά, αφού το μαγαζί έκοβε όλες τις αποδείξεις.

Στη συνέχεια τσεκάρουν το POS και στη συνέχεια προχωρούν σε κατάσχεση των βιβλίων αλλά και των εισπράξεων, περίπου 30.000 ευρώ.

Και αυτά, γιατί όπως διαπίστωσαν, αφού κόβονταν οι αποδείξεις, φαίνεται ότι ξεχνούσαν να αποδώσουν το ΦΠΑ με αποτέλεσμα η επιχείρηση να χρωστά 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Τώρα θα συνεχιστεί ο έλεγχος για να διαπιστωθεί αν οι πληρωμές που γίνονταν μέσω του POS πήγαιναν σε λογαριασμό του καταστήματος ή σε κάποιο άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, γιατί όπως λένε οι ελεγκτές έχει διαπιστωθεί ότι τα POS λειτουργούν κανονικά, αλλά τα χρήματα κατατίθενται σε άλλους λογαριασμούς.