ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ: Πολιτικός θεωρεί «θέλημα Θεού» τον βιασμό και την αιμομιξία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρει η δήλωση Ρεπουμπλικάνου πολιτικού, ο οποίος είπε ότι ο βιασμός ή η αιμομιξία μπορεί να είναι μέρος του θελήματος του Θεού, προσπαθώντας να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο εναντίον της άμβλωσης.
Το νομοσχέδιο του George Faught, όπως είναι το όνομα του, υποστηρίζει πως οι αμβλώσεις θα πρέπει να απαγορεύονται και σε περιπτώσεις γενετικών ανωμαλιών, όπως το σύνδρομο Down, αλλά και σε περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξίας.
Οι Δημοκρατικοί αντίπαλοι του, αμφισβήτησαν έντονα τα λεγόμενα του, ρωτώντας τον αν «ο βιασμός είναι το θέλημα του Θεού» με τον Faught να απαντά: «Αν διαβάσετε τη Βίβλο, υπάρχουν πράγματι κάποιες συνθήκες όπου κάτι τέτοιο  συνέβη και ο Κύριος χρησιμοποιεί όλες τις συνθήκες». Στη συνέχεια, ερωτηθείς αν και με την αιμομιξία ισχύει το ίδιο, ο Faught απάντησε πως ισχύει το ίδιο και πως οι ερωτήσεις δεν αφορούν το νομοσχέδιο.

Ωστόσο, μετά από πίεση από τους δημοκρατικούς αντιπροσώπους σχετικά με το αν πιστεύει πως ο βιασμός και η αιμομιξία είναι θέλημα Θεού, ο Ρεπουμπλικάνος νομοθέτης απάντησε: «Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση και προφανώς συμβαίνει στις ζωές κάποιων και μπορεί να μην είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί. Αλλά, αν λέτε πως ο Θεός δεν είναι τόσο ύψιστος σε κάθε ενέργεια που συμβαίνει στη ζωή κάποιου και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πάντα στη ζωή κάποιου, τότε εγώ διαφωνώ με αυτό».
Σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «KFOR», το νομοσχέδιο πέρασε από το Καποτώλιο της Οκλαχόμα και θα οδηγηθεί στη Γερουσία της Πολιτείας. 
Όσο για τον Faught, επέλεξε να αποστείλει στο «KFOR» την εξής γραπτή δήλωση για να αποσαφηνίσει τη θέση του: «Η ζωή, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο συνελήφθη, είναι πολύτιμη και κάτι που χρήζει προστασίας. Για να είμαι ξεκάθαρος, ο Θεός ποτέ δεν εγκρίνει το βιασμό ή την αιμομιξία. Παρ' όλα αυτά, ακόμα και στις χειρότερες συνθήκες, ο Θεός μπορεί να φέρει ομορφιά μέσα από τις στάχτες».