ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολογία Σταθάκη: Δεχόμαστε ασφυκτικές πιέσεις για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση. 

Την εικόνα αυτή μετέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔEΗ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γιώργου Αδαμίδη στο Euro2day.gr, «ο υπουργός μάς ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε κάτω από ασφυκτικές πιέσεις στις Βρυξέλλες για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ ΔΕΗ +3,42%», λέει ο κ. Αδαμίδης και συνεχίζει: «Ο κ. Σταθάκης μάς είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών», αφήνοντας να εννοηθεί ότι συζητά την παραχώρηση στον ανταγωνισμό λιγνιτικών μονάδων. 

Ο κ. Σταθάκης, σύμφωνα πάντα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ «μας έκανε γνωστό ότι οι δανειστές επισήμαναν στην κυβέρνηση πως η αξιολόγηση δεν θα κλείσει, αν δεν συμφωνηθεί και το θέμα των μονάδων παραγωγής ρεύματος». 

Κατόπιν τούτων, ο κ. Αδαμίδης υπογραμμίζει ότι «εμείς οι εργαζόμενοι θα κινηθούμε και συνδικαλιστικά αλλά και νομικά κατά της πώλησης μονάδων. Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι αντίστοιχες με εκείνες του 2014, όταν κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της "μικρής ΔEΗ"».

Την ίδια ώρα, σε άρθρο του ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση του 40% της ΔΕΗ, προκαλώντας εκτός των άλλων και την κόντρα του με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.