ΔΙΕΘΝΗ

«Φανταστείτε την 9/11 από την πλευρά των τρομοκρατών»! Αυτό το θέμα έβαλε πανεπιστήμιο…

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ φοιτητική εργασία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο Fix, στην Αϊόβα με θέμα «Φανταστείτε την 11η Σεπτεμβρίου από τη πλευρά των τρομοκρατών».

«Γράψτε μία εργασία, που να αναφέρει τα ιστορικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου από την οπτική των τρομοκρατών» ζητά, σύμφωνα με το Fox News, η εργασία που ανατέθηκε σε φοιτητές Διεθνών Σπουδών με καθηγητή τον James Strohman.

Διευκρινίζεται μάλιστα ότι «Με άλλα λόγια, πώς η Αλ Κάιντα ή οι μη – Δυτικοί ιστορικοί θα περιέγραφαν αυτό που συνέβη».

Φαίνεται πως οι ΗΠΑ, 16 χρόνια μετά, αρχίζουν να ξεπερνούν σιγά σιγά την επίθεση, που άλλαξε τον χάρτη της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Η φοιτητική εργασία, λένε οι υποστηρικτές επ’ ουδενί, δεν αποσκοπεί στο να υπερασπιστεί την Αλ Κάϊντα και τις πρακτικές της. Οι αντιδράσεις βέβαια, ήταν αναμενόμενες. 

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου, ωστόσο, υπερασπιζόμενη την εργασία αυτή αρκέστηκε να διευκρινίσει μέσω του εκπροσώπου της ότι «Όπως βλέπετε, η εργασία αυτή σε καμία περίπτωση δεν επιχειρεί να μειώσει τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Ούτε ανατέθηκε για να υποστηρίξει τους σκοπούς της Αλ Κάιντα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο εκπρόσωπος του Πανεπιστήμιου μάλιστα, μιλώντας σε συνέντευξη, τόνισε ότι «[Η εργασία] είναι παρόμοια με τη ζωτικής σημασίας δουλειά, που κάνουν οι επιχειρήσεις των διπλωματών και των μυστικών υπηρεσιών του έθνους, όπως είναι το η CIA και το Γραφείο Πληροφοριών και Έρευνας του State Department».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει απαντήσει επίσημα επί του θέματος.