ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Μιλάνε για «βαποράκια» αυτοί που έφτασαν την αξία της ΔΕΗ στα 2,7 ευρώ τη μετοχή

«Η οικονομία είναι στην εντατική πνέει τα λοίσθια από τον μικρότερο επιχειρηματία ως τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, είναι πρωτοφανές η Ελλάδα που μπήκε σε ύφεση να έχει αγοραστική δύναμη μειωμένη κατά 30%», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1  η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη.

 

 

 

 

Τόνισε ότι «οι πολίτες έχουν φτάσει στο αμήν κλείσει δεν κλείσει η αξιολόγηση και η ίδια η Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε τσίπα δια του κ. Τσακαλώτου παραδέχεται ότι κατέστρεψε την μεσαία τάξη και έκανε λάθος».

Για τη ΔΕΗ
Ερωτηθείσα για το θέμα της ΔΕΗ η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Τόλμησε ο κ. Σκουρλέτης να μας κουνήσει το δάχτυλο, η μετοχή της ΔΕΗ είχε 12 ευρώ και σήμερα η αξία της είναι 2,7 ευρώ, ποιος είναι «βαποράκι» αυτός που θα την έδινε με 12 ή αυτός που θα πουλήσει με 2,7 και περιμένω την απάντηση του κ. Τζανακόπουλου γιατί τα νούμερα δεν διαψεύδονται» και πρόσθεσε: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πουλιόταν 3 φορές παραπάνω από την τιμή που τελικά εκχωρήθηκε ποιος λοιπόν εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα;

Χρωστάει σε ότι περπατάει σε αυτή την χώρα η ΔΕΗ και τώρα δήθεν κλαίγοντας όπως ο κ. Σπίρτζης θα πουν οτι μας υποχρεώνουν να την δώσουμε τι να κάνουμε»…
Είπε ακόμη ότι «ο κ. Σπίρτζης θα δώσει έργα να φτιάξει και ο κ. Μπομπολάς και ο κ. Καλογρίτσας και τα έργα θα τα τεμαχίσει για να τα δώσει στον Καλογρίτσα». «Αν ήταν άλλος στην θέση του θα γινόταν το έλα να δεις καμία δημοκρατική κυβέρνησης δεν έχει κάνει αυτά που κάνει αυτή η Κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Για πρόωρες εκλογές
Για το θέμα των πρόωρων εκλογών είπε ότι «ο κ. Τσίπρας μπορεί και να μην κάνει εκλογές αλλά υπάρχει απόλυτη αναντιστοιχία Κυβέρνησης και κοινωνίας και για αυτό δεν κυκλοφορεί κουνούπι Συριζαιίκο στην πιάτσα».
 

Για τα ελληνοτουρκικά
Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τα Ελληνοτουρκικά σημειώνοντας ότι «ο Ερντογάν έχει χάσει πλήρως την μπάλα και θα είναι δύσκολο να μαζευτεί ο φανατισμός που έχει σπείρει στον λαό μετά το δημοψήφισμα» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει παντελή έλλειψη εξωτερικής πολιτικής».

Για τις σχέσεις με Καραμανλή
Ερωτηθείσα σχετικά είπε πως «με τον Κώστα Καραμανλή συναντάται κάθε δίμηνο και συζητά όπως και στην τελευταία συνάντησή τους τα εξωτερικά θέματα Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό αλλά και το θέμα των δυτικών βαλκανίων που μας ανησυχούν ιδιαίτερα», παράλληλα χαρακτήρισε «αδιανόητο να ενημερώνει ο κ. Καμμένος στους διαδρόμους της Βουλής τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι θα γίνει θερμό επεισόδιο τον Ιούνιο στην Κύπρο».