ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: «Προχωρούμε στην χαρτογράφηση των συμβασιούχων»

Στη χαρτογράφηση των συμβασιούχων προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, όπως ενημέρωσε, νωρίτερα σήμερα τη Βουλή, η αρμόδια υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη και προανήγγειλε ότι στο επόμενο διάστημα θα ανοίξει ο διάλογος για την οριστική επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
 
 
 
Προσπαθούμε να κάνουμε μία χαρτογράφηση μέσα στον χρόνο, τι ακριβώς συμβαίνει, ώστε τελικά να μπορέσουμε με έναν τρόπο που να συνομολογήσουμε κάποια στιγμή, να δώσουμε μία οριστική λύση», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.
 
«Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα που θα χρειαστεί να το συζητήσουμε αργότερα, να βρούμε έναν τρόπο ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μία μόνιμη, οριστική λύση στο ζήτημα των πάγιων και διαρκών αναγκών που επιλύονται πάντα προσωρινά και με συμβάσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης: «Αυτός είναι ο στόχος μας, λοιπόν, και η πρόθεσή μας. Να το λύσουμε οριστικά, φυσικά σεβόμενοι απολύτως το Σύνταγμα και την ενωσιακή νομοθεσία απολύτως. Αυτή είναι η πρόθεσή μας και βεβαίως εδώ θα χρειαστούμε εποικοδομητικές προτάσεις και από έγκριτους νομικούς για να συζητήσουμε περαιτέρω τα θέματα των συμβασιούχων».
 
Πηγή: ΑΜΠΕ