ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 26χρονος που κρατούσε κλειδωμένους 23 αλλοδαπούς σε αποθήκη

Μέλη κυκλώματος στην περιοχή της Μενεμένης κρατούσαν φυλακισμένους σε αποθήκη μετανάστες, απαιτώντας από οικείς τους χρήματα προκειμένου να τους απελευθερώσουν.
 
 
 
 
 
Μετά από καταγγελία αλλοδαπού στην αστυνομία σύμφωνα με την οποία ο 19χρονος αδερφός του και ο 18χρονος ανιψιός του κατακρατούνταν παράνομα, για χρονικό διάστημα περίπου μίας εβδομάδας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την αποθήκη-φυλακή των αλλοδαπών.
 
Σε επιχείρηση που πραγματοποίησαν κατάφεραν να συλλάβουν τον 26χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για Παράνομη κατακράτηση, Εκβίαση, Αρπαγή, Κατ’ επάγγελμα μεταφορά – Προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας και Αντίσταση κατά της αρχής. Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για κλοπή και παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
 
Μέσα στην αποθήκη βρέθηκαν 23 αλλοδαποί, μαζί και οι συγγενείς του ανθρώπου που έκανε την καταγγελία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα όλοι τους έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα αφού έδωσαν χρήματα σε σύγχρονους δουλέμπορους.
 
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι οι οικείοι τους να παραδώσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.
 
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 26χρονου.