ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από Κοντονή για το θέμα της «Μανωλάδας»

Βολές κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής με αφορμή την ομόφωνη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της «Μανωλάδας».

 

 

 

 

«Η ομόφωνη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της "Μανωλάδας" καταδεικνύει την κατάσταση, η οποία επικρατούσε στη χώρα κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει από τότε την επονείδιστη κατάσταση και τις επερχόμενες καταδίκες της χώρας και είχε ζητήσει να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών» αναφέρει ο υπουργός σε δήλωση του και προσθέτει:

«Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα η χώρα να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί. Οι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος αυτού, ξεπερνούν τις συνήθεις πολιτικές ευθύνες διότι η διεθνής καταδίκη της χώρας άπτεται της εθνικής αξιοπρέπειας, για την οποία συστηματικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδιαφορούν». Ο υπουργός επισημαίνει πως «η Κυβέρνηση έχει θεσπίσει στο νέο νόμο του ασφαλιστικού (4387/2016) την έκδοση εργοσήμου για την αγροτική εργασία, δηλαδή για όλους όσοι εργάζονται, ακόμη και για μετανάστες που δεν έχουν ακόμη νομιμοποιητικά έγγραφα αλλά απασχολούνται σε τέτοιες εργασίες».

Τέλος , ο κ. Κοντονής καλεί τις Δικαστικές Ενώσεις να λάβουν θέση αναφέροντας χαρακτηριστικά: «καλό θα είναι οι Δικαστικές Ενώσεις να μην εξαντλούν τη μαχητικότητά τους σε αντιπολιτευτική ρητορική αλλά να τοποθετούνται σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης που εγείρουν σοβαρές αντιδράσεις της κοινωνίας σε υποθέσεις που άπτονται του σκληρού πυρήνα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».