ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαργιώτας: «Γιατί έφυγα από το Ποτάμι και δεν παραδίδω την έδρα μου»!

Με σκληρό τρόπο απάντησε ο βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας στις αιτιάσεις του Ποταμιού για την μεταπήδησή του στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Εκανε λόγο για «αθλιότητες» ενώ απαντώντας στην κριτική γιατί δεν παρέδωσε την βουλευτική του έδρα, συνέκρινε την αντίληψη ότι οι έδρες ανήκουν στον αρχηγό με δικτατορικές αντιλήψεις τύπου Παπαδόπουλου ή σοβιετίας.

Εξηγώντας τους λόγους που εγκατέλειψε το Ποτάμι, ο βουλευτής Λάρισας μιλώντας στον Flash 96 είπε πως ήθελε να δημιουργηθεί ένας ανταγωνιστικός πόλος ενός δεύτερου κόμματος.

«Η επιλογή δημιουργίας ανταγωνιστικού πόλου, ενός δεύτερου κόμματος στην Κεντροαριστερά ήταν ο κύριος λόγος που έφυγα από το Ποτάμι» είπε.

Οπως τόνισε «θεωρώ ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο, ένα καινούργιο μεγάλο κόμμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς» και πρόσθεσε: «Η λογική της κατάτμησης και της πολυδιάσπασης του χώρου είναι καταστροφική για όλους. Αισθάνθηκα την ανάγκη να διαφωνήσω γι’ αυτό».

Παράλληλα, έκανε λόγο για αθλιότητες που γράφτηκαν από το Ποτάμι και εναντίον του, σημειώνοντας πως οι εκλογές απέχουν πάρα πολύ, «άρα έναν χρόνο πριν τις εκλογές κανένας δεν μπορεί να παζαρέψει».

Τέλος, απαντώντας στο Ποτάμι είπε ότι η επίκληση συστημάτων «στα οποία οι έδρες ανήκουν στον αρχηγό, στο κόμμα, ή δεν ξέρω εγώ σε ποιον άλλον, μου θυμίζουν τα κοινοβούλια της Σοβιετικής Ένωσης και τη Συμβουλευτική του Παπαδόπουλου».