ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο Μάκης πήρε κρυφά το αυτοκίνητο»: Συγκλονίζει ο πατέρας του επιζώντα της τραγωδίας στον Εύοσμο

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο 17χρονος Δημήτρης, το μοναδικό παιδί που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος στον Εύοσμο, που έκοψε το νήμα της ζωής τεσσάρων νέων παιδιών.
Ο πατέρας του έφηβου, συγκλονίζει με τα λόγια του και συμβουλεύει τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους.
«Σαν γονιός έχω να στείλω το εξής μήνυμα, οι γονείς, να προσέχουν τα παιδιά τους να μην παίρνουν κρυφά τα αυτοκίνητα…», είπε συγκινημένος ο κ. Ιωάννης.
Ο πατέρας του συνοδηγού δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ και χωρίς να ρίχνει ευθύνες στην οικογένεια του οδηγού, εφιστά την προσοχή των γονιών σε μια ηλικία των παιδιών πολύ επικίνδυνη και ευαίσθητη.
«Ένα παιδί πήρε το αυτοκίνητο του πατέρα του και μετά έγινε αυτό που έγινε. Το θέμα είναι αυτό που έγινε, δεν αλλάζει κάτι. Σαν γονιός έχω να στείλω το εξής μήνυμα, να προσέχουν τα παιδιά τους να μην παίρνουν κρυφά τα αυτοκίνητα… Προφανώς ο Μάκης το είχε πάρει κρυφά το αυτοκίνητο, δεν το ήξεραν οι γονείς του. Είναι δυνατόν να το ήξεραν και να τον αφήσουν να το πάρει».
«Ο Δημήτρης γνώριζε να οδηγεί, ο άλλος δεν γνώριζε να οδηγεί. Το παιδί μου γνώριζε και μηχανάκι έχει και από όλα και μια χαρά οδηγούσε… αλλά δεν ήταν ο γιος μου οδηγός. Ο Δημήτρης ήταν συνοδηγός και φίλος του Μάκη».
Όπως λέει, δεν γίνεται να δείχνουν οι γονείς εμπιστοσύνη σε έφηβους ακόμη κι αν γνωρίζουν από οδήγηση, καθώς μπορεί να παρασυρθούν από την ταχύτητα.
«Όχι, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στα παιδιά σε αυτήν την ηλικία στο τιμόνι… απλά όταν μεγαλώνει ο γιος, ο γονιός του δείχνει τα βασικά της οδήγησης σε μια αλάνα. Όπως κάνουν όλοι οι γονείς, μαθαίνουν τα παιδιά τους να οδηγούν. Τώρα τι γνώριζε το παλικάρι το άλλο, ο Μάκης και αυτός γνώριζε όσο γνώριζε να οδηγεί. Τώρα το τι έγινε και με τι ταχύτητα τι να σας πω», υπογράμμισε.
Η οικογένεια του άτυχου 17χρονου πλέον προσεύχεται στον Θεό για την κατάσταση του παιδιού. Αύριο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα γίνουν εξετάσεις προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν ποιες επεμβάσεις είναι απαραίτητες.
«Όπως τα ξέρετε, υπάρχει μια σταθερότητα και ευελπιστούμε για το καλύτερο… ότι πει ο Θεός. Δεν έχει σημασία εάν γνώριζα η δεν γνώριζα εάν το παιδί μου είχε βγει βόλτα… δεν αλλάζει κάτι σε ότι έγινε. Όλα τα παιδιά τα γνώριζα, ήταν πολύ καλοί φίλοι, μια παρέα… όλα τα παλικαράκια, από μικρά παιδιά μαζί, κάνανε παρέα…», είπε ο κ. Ιωάννης.