ΔΙΕΘΝΗ

Η Β. Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με πόλεμο: Είπαν τον Κιμ… χοντρό!

Ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν έκανε πολύ καυστικό σχόλιο κατά του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αποκαλώντας τον «τρελό, χοντρό παιδί» και η Πιονγκιάνγκ… ενοχλήθηκε.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο γερουσιαστής από την Αριζόνα αναφέρθηκε στο Κιμ σε συνέντευξή του στο δίκτυο MSNBC, λέγοντας πως «η Κίνα είναι αυτή που μπορεί να ελέγξει τον Κιμ Γιονγκ Ουν αυτό το τρελό χοντρό παιδί που διοικεί τη Βόρεια Κορέα», ενώ ανέφερε ακόμη πως ο Κιμ δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Στάλιν στη διοίκηση ενός κουμμουνιστικού καθεστώτος. Όμως οι δηλώσεις αυτές έφτασαν μέχρι την μακρινή Β. Κορέα, που απάντησε όχι σε τόσο ήπιο τόνο.
Η δήλωση, όπως αναφέρει το Κορεάτικο Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει ως εξής:
Οι δηλώσεις ατόμων όπως του Τζον Μακέιν και του Τεντ Κρουζ ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου ενάντιον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας. Θα έρθουν αντιμέτωποι με καταστροφικές συνέπειες λόγω της απερίσκεπτης γλώσσας τους και τότε θα είναι αργά για μετάνοιες.
Σημειώνεται πως ο Κρουζ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η Βόρεια Κορέα είναι κράτος «τρομοκρατίας». Πάντως, την ανακοίνωση αυτή δεν φαίνεται να την έλαβε και πολύ υπ’ όψιν του ο Μακέιν, ο οποίος με χιούμορ έγραψε στο Twitter: «Τι; Ήθελαν να τον αποκαλέσω τρελό, αδύνατο παιδί;»
Πάντως, σύμφωνα με το Fox News, ο 32χρονος Κιμ ζυγίζει περίπου 125 κιλά.