ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Στο survivor του δήθεν προοδευτισμού χλευάζουν την πίστη των Ελλήνων»…

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών φανερώνοντας την ενόχλησή της σχετικά με τις δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Άγιο Φως.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμο, Χάρης Κονιδάρης, αναφέρθηκε με δηκτικό τρόπο στα σχόλια του Χρήστου Καραγιαννίδη και του Μάκη Μπαλαούρα για την υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους.
“Είναι προφανές ότι εζήλωσε τη δόξα του κ. Μάκη Μπαλαούρα” υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου. Τόνισε, δε, ότι “στο survivor του αντικληρικαλιστικού δήθεν προοδευτισμού, κάποιοι, που επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό και την ταυτότητα της πατρίδας μας, χλευάζουν ακόμα και αυτές τις άγιες ημέρες την πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων”.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης δήλωσε ότι το Άγιο Φως “Δεν είναι αρχηγός κράτους και άρα δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του κράτους”. Ενώ ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας χαρακτήρισε το Άγιο Φως ως “παγανιστικό κατάλοιπο”.