ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Φωλιές για κατσαρίδες οι… κονσόλες videogames!

Οι αγαπημένες κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να μην περιέχουν μόνο εικονικά τέρατα, αιμοδιψή ζόμπι και εξωγήινους, αλλά επίσης πραγματικές και πολύ αηδιαστικές κατσαρίδες.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Πάτρικ Τσε, που διαθέτει πολυσύχναστο κατάστημα όπου επισκευάζονται κονσόλες στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα για βιντεοπαιχνίδια Kotaku, αποκάλυψε ότι οι γεμάτες κατσαρίδες κονσόλες είναι ένα όλο και πιο συχνό φαινόμενο. 

Πρώτη επιλογή των κατσαρίδων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τσε, είναι το PlayStation 4s, όμως υπάρχουν αρκετά περιστατικά και με Xbox One, αν και όχι με την ίδια συχνότητα.

Χρεώνει 23 δολάρια

«Στο κατάστημά μου φτάνει τουλάχιστον μια κονσόλα PlayStation 4s με κατσαρίδες την εβδομάδα» υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι για τον καθαρισμό χρεώνει περίπου 23 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Τσε, είναι η κακή τοποθέτηση της κονσόλας, που φαίνεται να ευνοεί τη μόλυνσή της από κατσαρίδες. «Συνήθως τοποθετούνται σε σκοτεινά σημεία, με τη μεγαλύτερη πλευρά τους προς το δάπεδο, και είναι αρκετά ζεστά» εξηγεί ο τεχνικός.

Ο Τσε προειδοποιεί, μάλιστα, ότι οι κατσαρίδες μπορεί να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στην κονσόλα, καθώς μπορεί να τη βραχυκυκλώσουν, με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί.
Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, ο τεχνικός συστήνει να τοποθετούνται οι κονσόλες σε ψηλό σημείο και όχι στο δάπεδο, έτσι ώστε να είναι δυσκολότερο για τις κατσαρίδες να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές.
Συμβουλεύει επίσης να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος γύρω από την κονσόλα, έτσι ώστε να αερίζεται επαρκώς.