LIFESTYLE

Πρωταγωνίστρια του Game of Thrones ξεσπά: Δεν είναι δυνατόν να φερόμαστε έτσι!

Αγανακτισμένη εμφανίστηκε η βρετανίδα ηθοποιός Λένα Χίντεϊ, που πρωταγωνιστεί ως «Σέρσεϊ Λάνιστερ» στο Game of Thrones, η οποία αναφερόμενη στους πρόσφυγες είπε πως δεν είναι δυνατόν να φερόμαστε σε ανθρώπους που έχουν περάσει τόσα, με τέτοια απανθρωπιά.

Η Χίντεϊ πρωταγωνιστεί σε μια ταινία που έχει ως θέμα τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην Βρετανία. Πρόκειται για την ταινία «The Flood» όπου υποδύεται μία αξιωματούχο της υπηρεσίας μετανάστευσης, η οποία καλείται να αποφασίσει για την μοίρα μιας γυναίκας πρόσφυγα από την Ερυθραία, που έφτασε στην Αγγλία περνώντας και από το Καλαί. 

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας αλλά θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο πιο ανθρώπινοι και συμπονετικοί. Είναι τρομερό που μετά από τέτοιο ταξίδι που κάνουν οι πρόφυγες, τους συμπεριφερόμαστε αμμέσως με υποψία και φόβο. Το κατανοώ, είναι μια κρίση με τόσο πολλά επίπεδα, αλλά έχουμε μπερδευτεί, δεν είναι "πρόβλημα", είναι "άνθρωποι", ανθρώπινα όντα που τους φερόμαστε τόσο απάνθρωπα», είπε.