ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποιεί ελπίζει και… απολογείται ο Ντάισελμπλουμ

«Η δεύτερη αξιολόγηση έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup,  Γερούν Ντέισελμπλουμ, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για το ελληνικό ζήτημα.

Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα θα έχει επιτευχθεί συμφωνία» σε τεχνικό επίπεδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πριν το τέλος του επόμενου μήνα ελπίζω να ανακοινώσω τη συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση».

Αναφερόμενος στα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος, επανέλαβε ότι οι παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό θα εφαρμοστούν το 2019, ενώ οι αντίστοιχες για το αφορολόγητο το 2020, εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Κάνοντας ειδική μνεία στην αγορά εργασίας, έθεσε ως βασικό στόχο αφενός την προστασία των εργαζομένων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, αφετέρου την ενίσχυση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας.

Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις περί «σπατάλες χρημάτων σε ποτά και γυναίκες», διαμήνυσε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω κανέναν» και «να προκαλέσω νέες διχόνοιες».