ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι ζήτησε οργισμένος από τον Βούτση ο Μητσοτάκης

Ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση τους υποστήριξε πως η κυβέρνηση κάνει κατάχρηση εξουσίας, περιφρονεί τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, ενώ παράλληλα επιχειρεί ωμές παρεμβάσεις και στη Δικαιοσύνη, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το Κοινοβούλιο των Ελλήνων δεν λειτουργεί όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική Πολιτεία τόσο σε ό,τι αφορά τη νομοθετική λειτουργία, όσο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Αφού χαρακτήρισε συνεχιζόμενη παθολογία της κυβέρνησης την κατάθεση τροπολογιών «που είναι – κατά κανόνα – εκπρόθεσμες και άσχετες με τα υπό συζήτηση νομοσχέδια» έκανε λόγο για πρακτική που αντιβαίνει στο Σύνταγμα, και επισήμανε ακόμη ότι η ψήφιση νομοσχεδίων και τροπολογιών γίνεται συνήθως χωρίς ουσιαστική συζήτηση και χωρίς να έχουν κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Παράλληλα κατήγγειλε ότι δεδομένου ότι οι Υπουργοί δεν προσέρχονται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών, πάσχει πλέον σοβαρά και η λειτουργία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.