ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αυτή είναι η 82χρονη DJ… Και είναι η πιο περιζήτητη στο Τόκιο!

Η 82χρονη Sumiko Iwamuro τρέχει ένα κινέζικο εστιατόριο στο Τόκιο, όπου ξοδεύει τις μέρες της δημιουργώντας ζυμαρικά “gyoza”, αλλά όταν ο ήλιος πέφτει μεταμορφώνεται στην DJ Sumirock, που κάνει θραύση στη νυχτερινή διασκέδαση του Τόκιο.

Η Sumiko ανακάλυψε το πάθος της για την techno μουσική πριν από 12 χρόνια, επιλέγοντας τη μουσική για το πάρτι γενεθλίων του γιου της. 

Η ίδια αποφάσισε τότε να φοιτήσει σε μουσικό σχολείο, ενώ στη συνέχεια άρχισε να δημιουργεί δικά της κομμάτια, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούνται από techno beats αναμεμιγμένα με τζαζ, γαλλικό chanson και κλασική μουσική.

Αυτός ο συνδυασμός έγινε ο αγαπημένος στην ιαπωνική νυχτερινή διασκέδαση και τώρα η 82χρονη είναι μία από τις δημοφιλέστερες στο είδος της στο Τόκιο. “Θέλω η μουσική μου να ξεσηκώνει τον κόσμο και πάντα αφουγκράζομαι τις απαιτήσεις του ακροατηρίου μου”, δήλωσε η Iwamuro στο Reuters.

Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού της είναι συνήθως 60 χρόνια μικρότεροί της, η μουσική της κάνει θραύση σε όλα τα μαγαζιά της πόλης. 

“Ένα εστιατόριο δεν έχει διαφορά από ένα νυχτερινό μαγαζί. Αν το φαγητό είναι καλό αυτό φαίνεται στο πρόσωπο του πελάτη, εάν ο ακροατής χορεύει αυτό σημαίνει πως ο DJ είναι καλός”, λέει εκείνη.

ΠΗΓΗ: perierga.gr