ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: «Πολιτική υποκρισία από Τσίπρα και Μητσοτάκη»

Πολιτική υποκρισία με ψευδεπίγραφα διλήμματα, καταλόγισε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στην Ολομέλεια.

«Η πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίζεται από μια γενικευμένη υποκρισία και ψευδεπίγραφα διλήμματα. Τίποτα δεν φαίνεται να εμποδίζει τον κύριο πρωθυπουργό να μεταμορφώνεται οβιδιακά σχεδόν, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη για την παραμικρή αυτοκριτική, αλλά ο κυνισμός από τον ρεαλισμό χωρίζεται από μια λεπτή ανεπαίσθητη γραμμή. Διότι η δήλωση “είχαμε ψευδαισθήσεις”, όταν αυτές δεν οριοθετούνται, δεν συνιστά και αυτοκριτική» ανέφερε ο κ. Δανέλλης και πρόσθεσε για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Αν όντως έχει συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα -και το ευχόμαστε ολοψύχως- ας το πει καθαρά και ας μας θέσει τα όρια της νέας πραγματικότητας που τώρα έχει συνειδητοποιήσει».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού επισήμανε, ότι όσο ο κ. Τσίπρας επιτρέπει στο «βαθύ» κράτος να συναντιέται με το «βαθύ» κόμμα, μπλοκάρουν ψηφισμένες αποκρατικοποιήσεις, όπως για παράδειγμα, η μεγαλύτερη επένδυση που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκείνη στο Ελληνικό».

Ο κ. Δανέλλης αναφέρθηκε όμως και στον πρόεδρο της ΝΔ. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής. Πόσο συνάδει αυτό με την ανάγκη του να δηλώνει άκαιρα και απρόκλητα ότι δεν υπάρχει λόγος διαφοροποίησης του σημερινού status σχέσεων μεταξύ κράτους και Εκκλησίας, όταν το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης είναι ανοικτό;», είπε ο κ. Δανέλλης και πρόσθεσε για τον κ. Μητσοτάκη:

«Επειδή επικαλέστηκε την ιδεολογική του συγγένεια με τον κ. Μακρόν, δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να αναρωτηθώ αν ο ίδιος θα μπορούσε να συλλυπηθεί τον σύζυγο -υπογραμμίζω: τον σύζυγο, όχι τον σύντροφο- του αδικοχαμένου σε ώρα καθήκοντος Γάλλου αστυνομικού, που έπεσε από τις σφαίρες του παρανοϊκού τζιχαντιστή προχθές στα Ηλύσια Πεδία; Θα ήταν άραγε αυτό ανεκτό από το κόμμα του; Θα τολμούσε ο ίδιος να το πράξει;».