ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Υπενθύμιση Parking» από τα Google Maps

Την λειτουργία “Υπενθύμισης Parking“ προσθέτει η νέα αναβάθμιση για την εφαρμογή Google Maps σε Android και iOS.

Με αυτή την εφαρμογή οι χρήστες θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να ενημερωθούν σε ποιο σημείο πάρκαραν το αυτοκίνητο τους.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες συσκευών Android που επιθυμούν να εντάξουν την παραπάνω λειτουργία στην συσκευή τους θα πρέπει να πατήσουν στην μπλε κουκίδα και εν συνεχεία την επιλογή “Save your parking”. 

Τότε θα προστεθεί αυτόματα η θέση του χρήστη στον χάρτη, ενώ αν θέλει μπορεί να προσθέσει περισσότερες πληροφορίες όπως την ώρα που πάρκαρε (για έλεγχο παρκόμετρου), την περιοχή του parking (π.χ. τομέας 5) και φωτογραφία, ενώ μπορεί να μοιραστεί με τους φίλους του τη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Σε ό,τι αφορά τους χρήστες iOS, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να συνδέσει το iPhone είτε μέσω bluetooth είτε μέσω USB audio με την κονσόλα του αυτοκινήτου ώστε το Google Maps να κρατήσει την τελευταία θέση του αυτοκινήτου, όταν η συσκευή αποσυνδεθεί από αυτό.

Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν μπορεί να συνδεθεί με το iPhone του χρήστη (π.χ λόγο παλαιότητας) μπορεί να προσθέσει χειροκίνητα την θέση του ανοίγοντας την εφαρμογή, πατώντας επάνω στην μπλε κουκκίδα στο χάρτη και επιλέγοντας το “Set as parking location”.

ΠΗΓΗ: techgear.gr