ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρεμένος: Η Ελλάδα παραμένει ανάμεσα στις πλούσιες χώρες

Η συμφωνία που θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που υπάρξει συνολική λύση, ακολουθώντας πιστά τη «γραμμή» Τσίπρα που διεμήνυσε ότι αν δεν υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, στις αρχές του επόμενου μήνα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

«Η κρίση σκόρπισε μεγάλο πόνο σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού ενώ κάποιοι λίγοι έχουν πλουτίσει περισσότερο» είπε ο κ. Βαρεμένος, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα παραμένει ανάμεσα στις πλούσιες χώρες παρά την κρίση που αντιμετωπίζει».
Μεγάλο μέρος των δηλώσεων του κ. Βαρεμένου στα «Παραπολιτικά 90,1», αφιερώθηκε στα ελληνοτουρκικά. «Τον ελληνικό λαό δεν πρέπει να τον υποτιμά κανείς», δήλωσε κληθείς να απαντήσει πως θα αντιδράσει η Ελλάδα σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο που θα προκαλέσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.
Σημείωσε πως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση ενώ είπε πως δεν είναι το καλύτερο για τη γείτονα χώρα το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει το ρόλο του ταραχοποιού.
Τόνισε πως ο Ερντογάν έχει ανοίξει μέτωπο με τους πάντες, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό και να μην πέσει στην παγίδα που στήνει ο Τούρκος πρόεδρος. Είπε πως η Ελλάδα δεν έχει χάσει τις συμμαχίες της.
Υπογράμμισε ότι η Άγκυρα εκβιάζει και πως διεθνώς η Τουρκία είναι απομονωμένη και είπε πως η Τουρκία και ο Ερντογάν αποτελούν αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την διεθνή κοινότητα.
Τέλος, υποστήριξε πως θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και ενωμένοι απέναντι στις προκλήσεις.