ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Αυτά είναι τα αντίμετρα

Παρά την απαίτηση του ΔΝΤ για λήψη επιπλέον μέτρων λιτότητας ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε μια συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος για την περίοδο 2019 και 2020, τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα RealNews.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι στη συμφωνία θα υπάρχουν και θετικά μέτρα και όπως αναφέρει, με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης άνω το 40% των συνταξιούχων θα έχει μηδενική συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη, ενώ για ένα μεγάλο ποσοστό η συμμετοχή θα μειωθεί στο μισό.

«Παράλληλα, θα νομοθετήσουμε ένα εκτεταμένο στεγαστικό πρόγραμμα, στη βάση του οποίου τα μισά περίπου νοικοκυριά που σήμερα βρίσκονται σε ενοίκιο θα επιδοτηθούν κατά μέσο όρο με 1.000 ευρώ ετησίως. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του οικογενειακού επιδόματος, η δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για το ένα τρίτο των παιδιών προσχολικής ηλικίας της χώρας, αλλά και η δημιουργία περισσότερων από 30.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε.