ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Να βγει η Ευρώπη πιο δυνατή και ενωμένη

Στο πλαίσιο της Προσυνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών στις Βρυξέλλες, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, αναφέρθηκε στο Brexit και ιδιαίτερα στους Έλληνες φοιτητές.
Όπως είπε το Brexit είναι μια “κατάσταση αλλά και ευκαιρία να βγει η Ευρώπη πιο δυνατή και ενωμένη. Το μυαλό μου πηγαίνει κατευθείαν στην νέα γενιά της Ευρώπης, στους φοιτητές, στους νέους και τις νέες από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του νότου που λόγω της κρίσης αναζήτησαν και βρήκαν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τώρα χρειάζονται την στήριξη και την προστασία μας. Θεωρώ δε αυτονόητο ότι οργανισμοί της Ένωσης που είναι εγκατεστημένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ”, ενώ για τις τουρκικές προκλήσεις υπογράμμισε: “Τόνισα στους εταίρους μας ότι η Ευρώπη οφείλει να ασκήσει πίεση για την επαναφορά της Τουρκίας στην δημοκρατική τάξη και στον σεβασμό των διεθνών συνθηκών”.
Για τις εκλογές στη Γαλλία ευχήθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν να είναι σε λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι “η οριστική ήττα του εθνολαϊκισμού όμως προϋποθέτει μεγάλες αλλαγές. Τον τερματισμό της λιτότητας, την ενίσχυση της Κοινωνικής Ευρώπης”.
Τέλος εξέφρασε την ανησυχία της για τα όσα συμβαίνουν στη ΠΓΔΜ τονίζοντας ότι “θα βοηθούσε ακόμα και στις μεταξύ μας συζητήσεις να μην ξεχνάμε, πως δεν υπάρχει «Μακεδονία» όπως προσπαθούν να επιβάλλουν αλλά ΠΓΔΜ με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ”.