MEDIA

«Στα κάγκελα» ο πατέρας του Τανιμανίδη -Διαφωνεί να δείξουν σήμερα το επεισόδιο

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προβολή του Survivor μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας την ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων. Εκτός από την ανάρτηση του Acun Ilicali με τον Κεμάλ που ενόχλησε Έλληνες followers του, στο στόχαστρο βρέθηκε και ο Σάκης Τανιμανίδης και, μάλιστα, του πατέρα του!

Ο πατέρας του παρουσιαστή, Στέφανος Τανιμανίδης, ο οποίος είναι επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και νυν γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού, μίλησε τηλεφωνικά στο LaBiri Biri και δεν έκρυψε την δυσφορία του.

«Με τον Σάκη έχω αραιή επικοινωνία. Ο Σάκης δεν γνώριζε ότι τα επεισόδια θα παίξουν τώρα, τα γύρισε πριν από πέντε μέρες. Θα έπαιζαν την επόμενη εβδομάδα. Διαφωνώ με το κανάλι που παρουσίασε 19 Μαΐου αυτή την εκπομπή, ας το έκανε την άλλη εβδομάδα. Ο Σάκης δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και δεν το γνωρίζει», ανέφερε ο κ. Τανιμανίδης και συνέχισε: «οι φιλίες των λαών δεν συγκροτούνται πάνω στον καρσιλαμά, το ιμάμ μπαϊλντί, το ποδόσφαιρο και το Survivor. Συγκροτούνται μόνο με την αναγνώριση από πλευράς των θυτών, τα όσα έκαναν εις βάρος των θυμάτων τους. Εφόσον η Τουρκία παραδεχτεί τα όσα έχει κάνει εις βάρος μας, σταματήσει να κάνει τις ίδιες γενοκτονίες στο εσωτερικό της, τότε μόνο μπορεί να συγκροτηθεί ελληνοτουρκική φιλία. Το Survivor είναι ένα απλό παιχνίδι και δεν έχουν ευθύνη οι συμμετέχοντες όταν δεν γνωρίζουν τι γίνεται».

Μιλώντας ειλικρινά, ο πατέρας του παρουσιαστή κατέληξε: «ο Σάκης είναι δημόσιο πρόσωπο και πρέπει να δέχεται την κριτική. Δεν είναι εκτός κριτικής κανένας Θανάσης! Θεωρώ ότι είναι λάθος που σήμερα, παραγωγός και κανάλι, παίζουν την εκπομπή. Τον Σάκη τον ενημέρωσα εγώ χθες ότι θα παίξει η εκπομπή. Δεν το γνώριζε γιατί ήταν στο νοσοκομείο».

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Στέφανος Τανιμανίδης: