ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Θα εκτεθούμε αν εφαρμοσθούν τα μέτρα το 2019 και δεν έχει ρυθμιστεί το χρέος

«Η κυβέρνηση θα είναι εκτεθειμένη μόνο εάν εφαρμόσει τα μέτρα το 2019 και προηγουμένως δεν έχει λάβει τις δεσμεύσεις που διεκδικεί για το χρέος», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 

 

Μιλώντας στον realm 97,8 και απαντώντας στο ερώτημα αν θα έχει πολιτικό πρόβλημα η κυβέρνηση στην περίπτωση που εκταμιευτεί η δόση χωρίς να υπάρξει λύση για το χρέος ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε: «Κανένα πολιτικό πρόβλημα δεν υπάρχει γιατί η πολιτική σταθερότητα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι κρίσιμο ζήτημα όχι μόνο για τα οικονομικά της προβλήματα, αλλά και για τα εθνικά της προβλήματα. Το τι συμβαίνει στην ευρύτερη περίμετρο της χώρας και το τι ζούμε εμείς που έχουμε την ευθύνη διαχείρισης λεπτών ζητημάτων στην οριογραμμή της χώρας. Η χώρα έχει μία πολιτική σταθερότητα που είναι κρίσιμο ζήτημα».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στην περίπτωση που δεν πάρει η ελληνική κυβέρνηση τη ρύθμιση του χρέους ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Γιατί ωφελεί τη χώρα αυτό; Άρα δεν θα πάμε σε εκλογές. Εμείς πράξαμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να μην δώσουμε δικαίωμα σε όλους αυτούς, τους φίλους μας, να εγκαλούν την Ελλάδα ότι δεν έκανε αυτό που έπρεπε.

Η Ελλάδα έλαβε προκαταβολικά τα μέτρα και η κυβέρνηση θα είναι εκτεθειμένη εάν εφαρμόσει τα μέτρα το 2019, χωρίς να έχει πάρει προηγουμένως αυτές τις δεσμεύσεις και αυτές τις ρυθμίσεις τις οποίες διεκδικεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς θέλαμε να ανοίξει η κουβέντα και να γίνει η δέσμευση για το χρέος γιατί ακριβώς θεωρούμε ότι η συζήτηση και η ρύθμιση του χρέους πρώιμα δημιουργεί ένα κλίμα επενδυτικό που το έχει ανάγκη η οικονομία».