ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Έκφραση ακραίου παραλογισμού η τρομοκρατία

Με αφορμή την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το γεγονός και στάθηκε στο γεγονός ότι και η ίδια έχει περάσει από απόπειρα δολοφονίας και γνωρίζει ότι τα ψυχικά τραύματα είναι πολύ μεγάλα.

 

 

 

«Η τρομοκρατία δεν έχει δικαιολογία γιατί έχει δράσει σε πάρα πολλές εποχές για διάφορους λόγους και σε μέρη τα οποία δεν είχαν ποτέ διχασμό, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Είναι μια έκφραση ακραίου παραλογισμού, γι’ αυτό και χρειάζεται πάρα πολύ αποφασιστική αντιμετώπιση», τόνισε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104.9».

Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «πράξη δειλών ανθρώπων εναντίον ενός ανθρώπου, ο οποίος εκλήθη να προσφέρει τις υπηρεσίες του και τις προσέφερε στην Ελλάδα, από διάφορες θέσεις χωρίς να έχει επιζητήσει τη θέση του πρωθυπουργού».

Α ανέφερε ακόμη ότι «είναι αδιανόητο η χώρα να βρίσκεται στη δυσκολότερη στιγμή της, η οικονομία να στενάζει, να δημοσιεύονται όλα τα στοιχεία για το Eurogroup και να έχουμε ένα εκατομμύριο ανέργους και να κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι ένας τέως πρωθυπουργός υπέστη δολοφονική επίθεση στη χώρα μας».

«Έχει να συμβεί από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, είναι αδιανόητο», είπε χαρακτηριστικά.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν τρία πράγματα: «Μηδενική ανοχή στη βία, που θα εκφράζεται όχι μόνο με την καταδίκη της βίας αλλά με συγκριμένες πράξεις ενάντια στους θύλακες ανομίας και βίας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, δράση με λογικά επιχειρήματα κατά της λεκτικής βίας που εκδηλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργία ενιαίου και αρραγούς μετώπου κατά της τρομοκρατίας».

Για την οικονομική κατάσταση της χώρας υπογράμμισε ότι «η διαπραγμάτευση κατέληξε σε ένα φιάσκο, διότι επελέγη η λάθος ώρα», υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκραία ζητούσε εδώ και έναν χρόνο να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, τόνισε ότι όλα γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται στην Ευρώπη και πώς πραγματικά σκέπτεται το ΔΝΤ.

«Μετά από 3 χρόνια, μετά από δύο αχρείαστα μνημόνια, μετά από τη στιγμή που έφτασε η Ελλάδα να βγει από την Ευρώπη με κλειστές τις τράπεζες, με όλο το χτύπημα, δίνουμε μάχη για να δούμε εάν θα καταφέρουμε να φτάσουμε πίσω στο καλοκαίρι του 14. Δεν είναι αμαρτία αυτό;», διερωτήθηκε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ομιλία του κ. Δένδια και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ, έκανε λόγο για μια «προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα εντός της Νέας Δημοκρατίας» η οποία, όπως ανέφερε, «έχει κάνει σημαία της τη μάχη κατά του λαϊκισμού» και έχει «επιλέξει τον δρόμο της αλήθειας για να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση».

Απηύθυνε, τέλος κάλεσμα σε όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει αύριο και εκτίμησε ότι η ΝΔ θα πετύχει το στοίχημα οι εκπρόσωποι της Ελλάδα «να μην κάνουν διαγωνισμό χυδαιότητας αλλά διαγωνισμό πολιτικού ήθους».