ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σταθάκης: Έρχονται αλλαγές στην τιμολόγηση και τις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος

«Σύντομα θα κατατεθούν από την ΡΑΕ συγκεκριμένες προτάσεις για εξομάλυνση του τρόπου χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος στην κατεύθυνση ενός δικαιότερου συστήματος χρέωσης», υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου. 

 

 

 

Ο Γ. Σταθάκης αναγνώρισε ότι «ενώ είναι σωστή η αρχή η χρέωση να είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση, ο τρόπος υπολογισμού της χρέωσης που παίρνει την μορφή σκάλας κι αλλάζει από ένα σημείο και πάνω «παραβιάζει την αρχή της προοδευτικότητας της τιμής».

Ο Γ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι για τους γνωστούς λόγους υπήρξε φέτος αύξηση της κατανάλωσης κατά 9% κατά μέσο όρο, κάτι που οδήγησε, με βάση τον τρόπο χρέωσης, σε υψηλότερες τιμές κατά 20% ως 30%.

Όσον αφορά τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας, ο Γ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι χρεώνονται κατ’ αναλογία με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σημείωσε ότι το υπουργείο προχωρά σε σειρά σχετικών ενεργειών για την μείωση του κόστους αυτού, όπως με την επιτάχυνση της διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα ως προς την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: tribune.gr