ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Καθηγητή Παιχνιδιού προσέλαβε το πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ

Το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ προσέλαβε τον πρώτο καθηγητή Παιχνιδιού (Lego Professor of Play), θέση που είχε διαφημιστεί ως ονειρεμένη δουλειά.

 

 

 

Ο καθηγητής Paul Ramchandani, ειδικός στην ψυχική υγεία των παιδιών στο Κολέγιο Ιμπίριαλ, θα είναι επικεφαλής ομάδας ειδικών που θα εξετάσουν τη σημασία του παιχνιδιού στην εκπαίδευση παγκοσμίως.

Ο ψυχίατρος, που απασχολείται και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχει ασχοληθεί με παιδιά με πολύ σοβαρές ψυχικές παθήσεις και η έρευνά του θεωρείται πρωτοποριακή στον τομέα του.

Τη νέα του θέση χρηματοδοτεί το The Lego Foundation, τμήμα της εταιρείας παιχνιδιών που ασχολείται με μη κερδοσκοπικές δράσεις. Η χορηγία εντάσσεται στο πλαίσιο ποσού τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών που διατίθεται στο πανεπιστήμιο προκειμένου να ενισχυθεί η ίδρυση του κέντρου έρευνας Pedal (Play in Education, Development and Learning) για τον ρόλο του παιχνιδιού στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη και τη μάθηση.

Η έρευνα έχει στόχο να διασφαλίσει πως «τα παιδιά διαθέτουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως η επίλυση προβλημάτων, η ομαδική εργασία και ο αυτοέλεγχος», όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent.

«Ο καθένας έχει μια γνώμη για τον ποιο ρόλο θα πρέπει να έχει το παιχνίδι στην πρώιμη μάθηση και έχουν γίνει εκπληκτικές έρευνες, αλλά υπάρχουν μεγάλα κενά στις γνώσεις μας» σχολίασε ο καθηγητής Ramchandani.