ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των συνοδών του Παπαδήμου

Μαζί με τον Λουκά Παπαδήμο στο αυτοκίνητο όπου σημειώθηκε η έκρηξη μόλις άνοιξε τον τρομο-φάκελο, επέβαιναν και οι δύο συνοδοί του, οι οποίοι μετά από μια ημέρα νοσηλείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, πήραν εξιτήριο.

Ωστόσο, και οι δύο είναι σοκαρισμένοι από την επίθεση που δέχτηκαν, ενώ στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς περιγράφουν λεπτό προς λεπτό τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν μέσα στο αυτοκίνητο.

«Είχα δώσει εντολή να αλλάζουμε συχνά δρομολόγια για λόγους ασφαλείας, ένα απ ’ αυτά ήταν και η διαδρομή από την οδό Ομήρου προς το σπίτι του κυρίου Παπαδήμου, που ακολουθήσαμε χθες», φέρεται να είπε ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

«Το θωρακισμένο αυτοκίνητο βρισκόταν για service, έτσι πήραμε το δεύτερο αυτοκίνητο που δεν έχει θωράκιση. Την ώρα που βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο, έδωσα στον κύριο Παπαδήμο την αλληλογραφία, στην οποία υπήρχε και ο παγιδευμένος φάκελος. Η έκρηξη έγινε όταν άνοιξε τον φάκελο ο κύριος Παπαδήμος, με αποτέλεσμα για λίγα δευτερόλεπτα να μην βλέπουμε και να μην ακούμε τίποτα.», συμπλήρωσε.  

Από την πλευρά του ο οδηγός περιγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη και τις κινήσεις που έκανε στο απόλυτο σκοτάδι, αφού όπως λέει δεν έβλεπε και δεν άκουγε τίποτα, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες του αυτοκινήτου για να βγουν έξω.

«Την ώρα που κινούμασταν στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου με κατεύθυνση το σπίτι του κυρίου Παπαδήμου, έγινε έκρηξη  μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν άκουγα και δεν έβλεπα τίποτα, το μόνο που πρόλαβα να κάνω είναι να σταματήσω το αυτοκίνητο, βάζοντας τον λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων στο παρκινγκ, ώστε να ανοίξουν οι πόρτες. Την ώρα όμως που προσπαθούσα να ανοίξω τις πόρτες από μέσα, δεν άνοιγαν, γιατί είχαν παραμορφωθεί λόγω της έκρηξης, ενώ είχαν ανοίξει και οι αερόσακοι. Οι αστυνομικοί από το συνοδευτικό και ο δικυκλιστής μας απεγκλώβισαν με δυσκολία», είπε χαρακτηριστικά.