MEDIA

Ζητάνε την καθαίρεσή του από την ΕΣΗΕΑ μετά την στήριξη στις τρομοκρατικές επιθέσεις

Την άμεση καθαίρεση του Γιώργου Φιλιππάκη από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ζητά από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η κίνηση «Ανοιχτά ΜΜΕ, νέα αρχή» με επιστολή τους στην Ένωση και αφορμή την δήλωση σοκ του δημοσιογράφου για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο και την αναφορά του στο πρόσωπο του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος.

Ειδικότερα στην Επιστολή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρουν:

«Στη διαδικτυακή εποχή μας οι αναρτήσεις στα soscial media, ιδιαίτερα ανθρώπων που κατέχουν δημόσιες θέσεις, όπως είναι και οι συνδικαλιστικές θέσεις και αξιώματα, επέχουν θέση αρθρογραφίας.

Τούτου δοθέντος η προχθεσινή ανάρτηση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και Ειδικού Γραμματέα Γ. Φιλιππάκη[1] στο Facebook, με την οποία επέχαιρε για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου και, παράλληλα, καλούσε σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες και εναντίον άλλων δημόσιων προσώπων, προξένησε κατάπληξη και οργή.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει δημόσια τον Γ. Φιλιππάκη και, παρότι είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να τον καθαιρέσει πάραυτα από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα.

Η εξέταση της περαιτέρω θέσης του στην Ένωση, ας αφεθεί στην επόμενη διοίκηση.

Για την Προσωρινή Επιτροπή

Σίσσυ Αλωνιστιώτου, Νίκος Αμανίτης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Μαρία Γεωργίου Ηλίας Κανέλλης, Μαρία Κοζάκου, Νόνη Καραγιάννη, Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, Ξένια Κουναλάκη Μιχάλης Κυριακίδης, Πάσχος Μανδραβέλης, Αντώνης Πανούτσος, Πάνος Παπαδόπουλος, Τέτα Παπαδοπούλου, Σήφης Πολυμίλης, Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Τάκης Σπηλιόπουλος, Κώστας Τσαούσης, Κική Τσιλιγγερίδου, Δημήτρης Χατζηδημητρίου.»